Количка

0 артикула

Политика за личните данни

“Transrom” EООД е регистрирана като администратор на лични данни и е вписана в публичния регистър на Комисията за защита на лични данни под идент. № 275297.


Настоящата декларация за поверителност се прилага изключително за данните, събирани от “Transrom”EООД чрез интернет страница www.sidonaeu.com на магазина и нейните производни страници, които изрично насочват към тази декларация .


Политиката ни за поверителност по време на престоя Ви в нашия онлайн магазин и ползването на услугите и съдържанието предлагани в него услуги и продукти е съобразена с действащото законодателство по отношение на защитата на лични данни.

Личните данни, които събираме от Вас, може да включват Вашето име, имейл адрес, телефонен номер и пощенски адрес.

Ние използваме предоставените от Вас лични данни, ако това е абсолютно необходимо и единствено ако същите се предоставят от Вас доброволно.

Ние не предоставяме Вашите лични данни на трети лица без изричното Ви съгласие и без да сме поискали разрешение и преди всичко ние не продаваме тези данни и не ги предоставяме на разположение под каквато и да било форма.

В случай, че направите поръчка за закупуване на стоки през нашия Сайт, ние предаваме Вашите лични данни на търговски партньори и куриери, участващи в обработката на Вашата поръчка, единствено до изискваната и позволена от закона степен. Ние предоставяме на тези фирми само необходимите им лични данни за предоставяне на съответните услуги. Фирмите са задължени да осигурят поверителност на информацията и нямат право да я използват за каквато и да е друга цел.

Достъп до Вашите лични данни

С регистрацията си в нашият сайт, всеки клиент създава свой Личен профил, чрез който може да добавя или редактира подадената информация. Изписвайки имейла, с който се е регистрирал и автоматично генерираната му парола за достъп, получена на същия имейл, всеки клиент може да промени както паролата, така и посочените в Личния му профил данни – секция Моя профил / Лични данни.

Бисквитки (Cookies)

В някои секции на нашия Интернет сайт използваме cookies, за да наблюдаваме предпочитанията на нашите посетители, за да улесним престоя Ви в нашия сайт и за да можем да внасяме съответните корекции и подобрения. Cookies не са вируси и следователно не представляват каквато и да било заплаха за вашия компютър. Cookies представляват алфанумерични идентификатори, които ние прехвърляме на твърдия диск на вашия компютър, което помага на нашите сървъри да разпознаят Вашия компютър, когато ни посетите отново, за да Ви бъде по-лесно да навигирате из нашия Интернет сайт и да можете да оползотворите максимално посещението си. В менюто Помощ на лентата с инструменти на повечето браузъри е посочен начинът, по който Вашият браузър приема или отхвърля нови cookies или начинът, по който Вашият браузър Ви съобщава кога получавате нова cookie.

Sidona.eu  се ангажира да опазва личните ви данни.
Свържете се с нас, ако имате някакви въпроси или проблеми относно използването на вашите лични данни и ние с удоволствие ще ви помогнем.

Използвайки този сайт или нашите услуги, вие се съгласявате с Обработката на вашите лични данни, както е описано в тази Декларация за поверителност.

Съдържание

  1. Дефиниции, използвани в настоящата Политика
  2. Принципите за поверителност които ние следваме.
  3. Какви права свързани с вашите лични данни имате.
  4. Каква лична информаниция ние събиораме и обработваме.
  5. Как изполваме вапите лични данни.
  6. Кой друг има достъп до личните ви данни
  7. Как подсигуряваме вашите лична информация
  8. Информация за бисквитки
  9. Контактна информация

Дефиниции

Лични данни – всяка информация, свързана с идентифицирано или подлежащо на идентификация физическо лице.
Обработка – всяка операция или набор от операции, които се извършват на лични данни или на набори от лични данни.
Субект на данните – физическо лице, чиито лични данни се обработват.
Дете – физическо лице под 16-годишна възраст.

Принципи за защита на данните

Обещаваме да следваме следните принципи за защита на данните:

  • Обработката е законна, справедлива, прозрачна. Нашите дейности по обработка имат законно основание.
  • Винаги разглеждаме вашите права преди обработката на лични данни. Ние ще ви предоставим информация относно обработката при поискване.
  • Обработката е ограничена до целта. Дейностите по обработката отговарят на целта, за която са събрани личните данни.
  • Обработката се извършва с минимални данни. Ние само събираме и обработваме минималното количество лични данни, необходими за целта- издаване на фактури, обработка на поръчка, индентифициране, доставка
  • Обработката е ограничена с времеви период. Няма да съхраняваме личните ви данни повече от необходимото.
  • Ще направим всичко по силите си, за да гарантираме точността на данните.
  • Ще направим всичко възможно, за да гарантираме целостта и поверителността на данните.

Права на субекта на данни

Предметът на данните има следните права:

  • Право на информация – което означава, че трябва да знаете, че личните ви данни се обработват; какви данни се събират, откъде се получават и защо и от кого се обработват.
  • Право на достъп – което означава, че имате право на достъп до данните, събрани от / около вас. Това включва правото ви да поискате и да получите копие от събраните от Вас лични данни.
  • Право на поправка – което означава, че имате право да поискате поправка или изтриване на вашите лични данни, които са неточни или непълни.
  • Право за изтриване – което означава, че при определени обстоятелства можете да поискате личните Ви данни да бъдат изтрити от нашите записи.
  • Право на ограничаване на обработката – което означава, че при определени условия имате право да ограничите обработката на личните ви данни.
  • Право на възражение срещу обработката – което означава, че в определени случаи имате право да се противопоставите на обработката на личните си данни, например в случаите на директен маркетинг.
  • Право на възражение срещу автоматизирана обработка – което означава, че имате право да се противопоставите на автоматизираната обработка, включително профилиране; и да не подлежи на решение, основано единствено на автоматизирана обработка. Това право можете да упражнявате винаги, когато има резултат от профилирането, което води до правни последици, които засягат или засягат значително вас.
  • Право на преносимост на данни – имате право да получавате личните си данни във формат, който може да се чете от машината или ако е възможно, като директно прехвърляне от един процесор към друг.
  • Право да подадете жалба – в случай, че откажем да подадем молбата си съгласно Правата на достъп, ние ще ви предоставим причина защо. Ако не сте доволни от начина на обработване на молбата, моля свържете се с нас.
  • Право за помощ на надзорния орган – което означава, че имате право на помощ от надзорен орган и правото на други правни средства за защита, като например да поискате обезщетение за вреди.
  • Право на оттегляне на съгласието – имате право да оттеглите всяко дадено съгласие за обработка на вашите лични данни.

Вие можете да редактирате, изтриете или експортнете данните си от вашият профил в сайта.

Данни които събираме

Иформацията, която сте ни предоставили:
Това може да е вашият имейл адрес, име, адрес за фактуриране – основно информация, която е необходима за доставка на услуга/продукт, издаване на фактура, напомняне за плащане  или за подобряване на потребителския ви опит с нас. Запазваме информацията, която ни предоставяте, за да коментирате или да изпълнявате други дейности на уебсайта. Тази информация включва например вашето име и имейл адрес.

Автоматично събрана информация за вас
Това включва информация, която автоматично се съхранява от “бисквитки” и други инструменти за сесии. Например информацията за вашата кошница, вашия IP адрес, историята на пазаруването (ако има такава) и т.н. Тази информация се използва за подобряване на вашето клиентско изживяване. Когато използвате нашите услуги или разглеждате съдържанието на нашия уебсайт, вашите дейности могат да бъдат регистрирани.

Публично достъпна информация
Можем да съберем информация за вас, която е обществено достъпна. Например в Търговският регистър.

Как използваме вашите лични данни

Ние използваме вашите лични данни, за да:

предоставяме услугата. Това включва например регистрирането на профила ви; предоставяне на други продукти и услуги, които сте поискали; предоставяне на рекламни материали по ваше желание и комуникация с вас във връзка с тези продукти и услуги; комуникация и взаимодействие с вас; и за да ви уведомяваме за промени в услугите, да подобрим вашето клиентско изживяване, да изпълним задължение по закон или договор;

Ние използваме вашите лични данни на законни основания и / или с вашето съгласие.

за следните цели:

  • да ви идентифицираме;
  • да ви предоставим услуга или да ви изпратим фактура/ продукт/услуга;
  • да комуникираме  или за продажби или фактуриране;

Въз основа на легитимен интерес ние обработваме вашите лични данни за следните цели:

– да Ви изпратим персонализирани оферти  (от нас и / или нашите внимателно подбрани партньори);
– да управляваме и анализираме нашата клиентска база (покупателно поведение и история), за да подобрим          качеството, разнообразието и наличието на предлаганите / предлаганите продукти / услуги;
– да провеждат въпросници относно удовлетвореността на клиентите;

– да Ви изпращаме бюлетини и оферти за кампании (от нас и / или нашите внимателно подбрани партньори)- за други цели, за които сме поискали вашето съгласие;

Ние обработваме вашите лични данни, за да изпълним задълженията, произтичащи от закона и / или да използваме вашите лични данни за опции, предвидени от закона. Запазваме си правото да събираме анонимизирани данни и да използваме такива данни. Ние ще използваме данни извън обхвата на тази Политика само когато е анонимна. Запазваме Вашите платежни данни и друга информация, събрана за вас, толкова дълго, колкото е необходимо за счетоводни цели или други задължения, произтичащи от закона, но не по-дълго от това

Можем да обработим Вашите Лични данни за допълнителни цели, които не са споменати тук, но са съвместими с първоначалната цел, за която са събрани данните. За да постигнем това, ще гарантираме, че:

– връзката между целите, контекста и естеството на личните данни е подходяща за по-нататъшна обработка;
-по-нататъшната обработка не би навредила на вашите интереси и
-ще има подходяща предпазна мярка за обработка.

Ще Ви информираме за всякакви допълнителни обработки и цели.

Кой друг може да има достъп до личните ви данни

Не споделяме вашите лични данни с непознати. Лични данни за вас в някои случаи се предоставят на нашите доверени партньори, за да направите възможно предоставянето на услугата или да подобрите вашето клиентско изживяване.

Работим само с партньори за обработка, които са в състояние да осигурят адекватно ниво на защита на вашите лични данни. Ние разкриваме Вашите лични данни на трети лица или на държавни служители, когато сме законово задължени да го направим. Може да разкрием Вашите Лични данни на трети страни, ако сте ги дали съгласието си или ако има друго правно основание за това.

Как защитаваме вашите данни

Ние правим всичко възможно, за да запазим личните ви данни в безопасност. Използваме безопасни протоколи за комуникация и прехвърляне на данни (като HTTPS). Използваме анонимни и псевдоними, когато е подходящо. Ние наблюдаваме нашите системи за възможни уязвими места и атаки.

Въпреки че се стремим към всичко възможно, не можем да гарантираме сигурността на информацията. Обещаваме обаче да уведомим съответните органи за нарушения на данните. Ще ви уведомим и ако съществува заплаха за вашите права или интереси. Ще направим всичко възможно, за да предотвратим нарушения на сигурността и да помогнем на властите да настъпят нарушения.

Ако имате профил с нас, имайте предвид, че трябва да запазите потребителското име и паролата си в тайна.

Бисквитки и други технологии, които използваме

Използваме “бисквитки” и / или подобни технологии, за да анализираме поведението на клиентите, да администрираме уеб сайта, да проследяваме движенията на потребителите и да събираме информация за потребителите. Това се прави, за да персонализирате и подобрите своя опит с нас.

“Бисквитката” е малък текстов файл, съхраняван на вашия компютър. Бисквитките съхраняват информация, която се използва за подпомагане на работата на сайтовете. Само ние имаме достъп до “бисквитките”, създадени от нашия уебсайт. Можете да контролирате “бисквитките” на ниво браузър. Изборът да деактивирате “бисквитките” може да възпрепятства използването на определени функции.

Използваме “бисквитки” за следните цели:

Необходими “бисквитки” – тези “бисквитки” са необходими, за да можете да използвате някои важни функции на нашия уеб сайт, като например влизане в профила. Тези “бисквитки” не събират лична информация.
Функционални “бисквитки” – тези “бисквитки” осигуряват функционалност, която прави използването на услугата по-удобно и прави възможно предоставянето на по-персонализирани функции. Например, те могат да запомнят вашето име и електронна поща в коментар формуляри, така че не е необходимо да въвеждате отново тази информация следващия път, когато коментирате.
“Бисквитки” на Google Анализ – тези “бисквитки” се използват за проследяване на използването и ефективността на уебсайта и услугите ни
Рекламни “бисквитки” – тези “бисквитки” се използват за предоставяне на реклами, които са подходящи за вас и за вашите интереси. Освен това те се използват за ограничаване на броя пъти, които виждате реклама. Те обикновено се поставят на уебсайта чрез рекламни мрежи с разрешение от оператора на уебсайта. Тези “бисквитки” запомнят, че сте посетили уебсайт и тази информация се споделя с други организации, като например рекламодатели. Често бисквитките за насочване или рекламиране ще бъдат свързани с функционалността на сайта, предоставена от другата организация.
Можете да премахвате “бисквитките”, съхранени в компютъра си, чрез настройките на браузъра. Друга възможност е да контролирате някои “бисквитки” на трети страни, като използвате платформа за подобрение на поверителността, като например optout.aboutads.info или youronlinechoices.com. За повече информация относно “бисквитките” посетете allaboutcookies.org.

Използваме Google Анализ за измерване на трафика на нашия уебсайт. Google има собствена политика за поверителност, която можете да прегледате тук. Ако искате да се откажете от проследяването от Google Анализ, посетете страницата за отказване на Google Анализ.

 

 

 


Контакти: contact@sidonaeu.com


Тел. 0988 23 0625

Надзорен орган

Комисия за защита на личните данни
бул. Проф. Цветан Лазаров 2
София 1592
Тел. +359 2 915 3523
Fax +359 2 915 3525
e-mail: 
kzld@cpdp.bg
Website: 
http://www.cpdp.bg/

Ние си запазваме правото да направим промяна в тази Декларация за поверителност.
Последната промяна е направена на 15.05.2018г.